Waarom een elektrische figuurzaag gebruiken?

Voor elke klus een container huren

Waarom een elektrische figuurzaag gebruiken?

Wanneer je nauwkeurige zaagsneden wilt maken in bijvoorbeeld hout, dan is een elektrische figuurzaag misschien iets voor jou. Met behulp van deze zaagmachine kun je in een hoog tempo meerdere materialen zagen. Echter gaat het wel om een massieve machine, welke niet eenvoudig is te verplaatsen. Dit in tegenstelling tot een decoupeerzaag. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen? En waar moet je eigenlijk allemaal mee rekening houden als je deze machine gaat kopen.

Voordelen

De figuurzaagmachine kent een aantal voordelen, wanneer je deze machine vergelijkt met andere zaagmachines. Zo is de elektrische figuurzaag aardig veilig. Er zit namelijk een start- en stopknop op, waardoor je de machine eenvoudig kunt stilzetten. Daarnaast is het mogelijk om scherpe bochten te zagen, zonder dat het zaagje knapt of vast komt te zitten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meerdere vormen zagen en tevens flexibel werken.

Naast de bovengenoemde voordelen maakt de figuurzaag relatief weinig geluid. Het is dan ook niet nodig om gehoorbescherming te dragen. Hierdoor een ideale zaagmachine voor scholen, waar kinderen willen leren zagen. Ook zou je verwachten dat het om een prijzige machine gaat. Dit is gelukkig niet het geval en zijn de meeste figuurzaagmachines al voor een paar honderd euro aan te schaffen. Tenslotte is deze machine eenvoudig in gebruik en op te bergen. In de meeste gevallen krijgt de elektrische figuurzaag een vaste plek toegewezen en wordt na gebruik afgedekt met een beschermhoes.

Nadelen

Net als elke andere zaagmachine heeft de figuurzaag nadelen. Denk hierbij maar eens aan het zagen van de wat dikkere materialen. De figuurzaagmachine is hier namelijk niet geschikt voor en dan met name het zaagje. Deze is aardig dun en flexibel, waardoor deze eenvoudig kan knappen. Daarnaast is de zaagbreedte beperkt, is de machine niet echt mobiel en is het zagen van harde materialen (bv. staal) niet mogelijk.

Waar een elektrische figuurzaag kopen?

Het kopen van een elektrische figuurzaagmachine kan gelukkig gewoon online. Je kunt dan eenvoudig meerdere zaagmachines met elkaar vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Tevens is het verstandig om rekening te houden met ervaringen van anderen. Bekijk daarom ook zeker reviews, zodat je niet dezelfde fouten maakt.